Hoe moet je twee kunstgrasmatten aan elkaar lijmen?

Bij tuinen die breder zijn dan 4 meter, moet er worden gelijmd. Kunstgras rollen zijn maximaal 4 meter breed. Bij een 5 meter brede tuin moeten er daardoor 2 rollen aan elkaar verlijmd worden. Dit kan worden gedaan door een kunstgras tape of lijmband kunstgras. Het plakken van kunstgras gaat het makkelijkst met kunstgras tape. Deze tape heeft een plakzijde, waarbij krachtige lijm is aangebracht. Dit is verstopt onder een folie laagje. Als u twee kunstgrasmatten aan het verlijmen bent, legt u eerst het kunstgras tape op zijn plek. Daarna haalt u de folielaag eraf en dient u de mat ritstend aan elkaar te verlijmen. Pas hierbij wel op dat er geen kunstgras vezelfs tussen de naad komen te liggen. Anders verliest hij zijn kracht.

Bij een lijmband moet er een plaklaag op de band worden aangebracht. Dit kunt u doen met kunstgras kit en een lijmkam. Leg de lijmband op zijn plek en breng daarna de kunstgras kit aan. De kit (lijm) verspreid u met een lijmkam en daarna kan het kunstgras ritsend aan elkaar worden verlijmd.

Gaat u zelf kunstgras leggen waarbij er twee kunstgrasmatten aan elkaar moeten worden verlijmd? Bereid dit dan goed voor door de lijmband of kunstgras tape alvast aan te leggen en op maat te knippen. U kunt Kunstgras Brabant anders altijd vrijblijvend om advies en tips vragen. Wij helpen u graag!

0 antwoorden

Comment on this FAQ

Meepraten?
Draag gerust bij!

Comment on this FAQ