Drukverdeeldoek kunstgras

Onder de kunstgrasmat wordt een drukverdeeldoek kunstgras ook vaak door Kunstgras Brabant gebruikt. Het kan voorkomen dat dit naast geotextiel en/of kunstgras valdemping wordt gebruikt. Het drukverdeeldoek wordt als ondermat onder het kunstgras gebruikt. Maar wat doet drukverdeeldoek onder kunstgras?

Waar zorgt het kunstgras drukverdeeldoek voor?

  • de ondergrond onder het kunstgras mooi egaal blijft en er geen oneffenheden in komen. Dit zou anders duidelijk te zien zijn in het kunstgras.
  • de druk van meubilair zoals stoelen en intensief spelen netjes verdeelt. Zo beschermt het drukverdeeldoek de ondergrond en het kunstgras en zorgt het voor stabiliteit en steun.
  • de (backing) achterkant van het kunstgras beschermt wordt.
  • er geen onkruid door het kunstgras groeit.

Bij normaal gebruik en wanneer de ondergrond waarop het kunstgras komt liggen stevig genoeg is, geeft een stabilisatiedoek kunstgras of geotextiel genoeg steun en is een drukverdeeldoek onder het kunstgras niet nodig. Is de ondergrond wel zacht of komt er op het kunstgras bijvoorbeeld een loungeset of trampoline, dan geeft drukverdeeldoek extra stevigheid aan het kunstgras. Het doek zorgt ervoor dat de druk die spelende kinderen veroorzaken, gelijkmatige worden verdeeld over heel de mat. Als u echter veel spelende kinderen op uw kunstgrasmat gaan spelen, raadt Kunstgras Brabant het ook zeker aan om een valdemping kunstgras als één van de kunstgras benodigdheden aan te schaffen.

Advies voor een mogelijke drukverdeeldoek kunstgras in uw tuin?drukverdeeldoek kunstgras

De verschillen tussen het gebruik maken of niet gebruik maken van drukverdeeldoek voor kunstgras kunnen wij u in onze kunstgras showtuin duidelijk laten zien. Zit u met vragen over drukverdeeldoek of andere kunstgras benodigdheden bij het kunstgras kopen voor uw tuin? Wij kijken naar uw persoonlijke situatie en adviseren u hier vrijblijvend in.