Kunstgras prijs; een betaalbare investering!

Vaak wordt gedacht dat kunstgras kopen duur is. Natuurlijk heeft iedereen een ander oordeel over duur of goedkoop, maar wij merken dat er vaak wordt gedacht dat het kunstgras leggen in de tuin precies hetzelfde moet als een kunstgras voetbalveld leggen. Dit is niet zo!
Ten eerste is de soort kunstgras veel anders. Sportgras zoals voetbalgras is ten op zichtte tot landscaping gras (kunstgras wat zeer natuurlijk oogt), niet mooi. De kunstgrassprieten van voetbal gras zijn erg lang. Dit moet omdat deze ingestrooid wordt met zand en met rubber bolletjes. In de tuin hoeft er geen rubber in kunstgras.

Daarnaast wordt de kunstgras ondergrond anders opgebouwd, het onderhoud is veel anders, kunstgras in de tuin wordt minder intensief gebruikt dan kunstgras voetbalvelden. U kunt deze dus niet met elkaar vergelijken.

Maar wat kost kunstgras?

Goedkoop kunstgras, duur kunstgras.. Het draait om een ding wanneer u lang wilt genieten van uw kunstgras gazon; Kwaliteit en garantie!

Kunstgras kopen is een moeilijk keuze en door de vele verschillende soorten maken we het u niet gemakkelijker. Let daarom eerst op kwaliteit en garantie. Kunstgras goedkoop; tussen de 3 en 15 euro, is niet geschikt wanneer u graag een hoogwaardig kunstgras gazon in uw tuin of op uw balkon wilt. Deze goedkope kunstgras soorten zijn wel geschikt voor een korte gebruiksperiode en wanneer u geen waarde hecht aan kwaliteit. Het product zal sneller slijten, u krijgt waarschijnlijk ook geen garantie op deze producten, of nauwelijks. In de meeste gevallen geldt: ‘Goedkoop is Duurkoop.’

De grasmatten prijs of kunstgras prijs wordt bepaald door:

  • Het gebruikte materialen;
  • Volume en dichtheid van het product
  • Waar wordt het gemaakt; Nederland, Europa, China…
  • Bieden van garantie

Daarnaast moet het kunstgras natuurlijk gelegd worden in uw tuin, balkon, dakterras, evenement etc. Kunstgras leggen kost in verhouding tot graszoden leggen meer. Maar daarnaast is kunstgras (bij een kwaliteits product en wanneer het goed gelegd is) een investering. Bij normaal gebruik gaat kunstgras 10 tot 15 jaar mee!

De kunstgras leggen prijs wordt bepaald door de volgende punten:

  • Afgraven en verwijderen van het oude gazon of ondergrond.
  • Leveren en verwerken van de nieuwe, stevige, waterdoorlatende ondergrond
  • De kunstgrassoort en benodigde materialen.
  • Leggen van het drukverdeeldoek en kunstgras; snijden, lijmen en inzanden.

De kosten zijn vaak te vergelijken met het leggen van bestrating.kunstgras prijs, wat kost kunstgrasgrasmatten prijs

Zou u graag willen weten wat het kost om uw tuin te voorzien van kunstgras? Vraag een vrijblijvende kunstgras offerte op of kom langs in onze showtuin.

Goedkoop kunstgras is duurkoop